Tek aday Özgener | İzmir Rehber
  • info@izmirrehber.com
  • 0 850 303 81 08

HABER DETAYI

14 Nisan 2018 06:06

Tek aday Özgener

Tek aday Özgener

İzmir Ticaret Odası Meclisi, bugün Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı’nı seçmek üzere sandığa gidecek. 25 yıllık Başkan Ekrem Demirtaş yarıştan çekildi. İTO, Mahmut Özgener ile ‘yola devam’ diyecek

Hafta başında gerçekleştirilen meclis komiteleri seçiminin ardından oluşan İzmir Ticaret Odası Meclisi, bugün Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı’nı seçmek için sandığa gidecek. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş dün akşam adaylıktan çekildiğini açıkladı. Seçime tek aday olarak giren Mahmut Özgener İTO’nun yeni başkanı seçilecek. Sabah 09.00’da İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda başlayacak seçimlerde saat 17.00’ye kadar oy verme işlemi gerçekleştirilecek. 14.00’e kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi, 17.00’ye kadar da Meclis Başkanlığı seçimi gerçekleştirilecek.
Yönetim kurulu üyelerinin seçileceği oylamada sandıktan eşit oy çıkması halinde ikinci tura geçilecek.

‘DEĞİŞİMİ BAŞARACAĞIZ’

Demirtaş’ın yarıştan son anda çekilmesinden sonra İTO Başkanlığı için tek aday olan Mahmut Özgener, adaylık sürecinde kendisine verilen desteği üyelerin refahı ve kent ekonomisinin kalkınması için kullanacağını söyledi. Özgener, “Meclis üyelerimizin yardımıyla seçimin ardından İzmir’in ticari hayatında yeni bir sayfa açacağız. Değişimi, yaşamımızın her anında görmeye hazır olun” dedi. Değişimle birlikte kent ekonomisi ve yaşamında yeni bir sayfa açılacağını da sözlerine ekleyen Özgener, bu değişimi sağlayacak projeleri hızla hayata geçireceklerini söyledi. Önceliğinin Oda’daki yönetim anlayışı olacağını kaydeden Özgener, “Seçilmem halinde ilk işimin yönetim anlayışını değiştirmek olacağını söylemiştim. Eğer meclis üyelerimiz teveccüh gösterir ve başkan seçilirsem, gerekli çalışmaları hızla başlatacağız. İnanıyorum ki, üyelerimiz değişim isteklerini başkanlık seçiminde de yineleyecekler ve Oda’mızı hep birlikte yönetip; hep birlikte kazanacağız” dedi.

ÖZGENER: DEĞİŞİM BAŞLIYOR

Demirtaş’ın çekildiğini açıklamasının ardından bir duyuru yapan Mahmut Özgener, seçim süreci boyunca ortaya İzmirlileri de heyecanlandıran bir vizyon koyduklarına inandığını belirtti. Ortaya koydukları vizyonun eleştiren eleştirmeyen herkese bağlı olduğunu dile getiren Özgener, “Seçimlerde yaşadığımız yüksek katılım, heyecan, aldığım tebrikler, yaptığımız görüş alışverişleri, ortaya koyduğumuz hedefler ve projeler adına hepimizi umutlandırıyor. Artık hep birlikte kollarımızı sıvamamızın zamanı geldi. Yönetim binamız değişimin, yeni bir vizyonun merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

‘ODAMIN HUZURLU BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRMESİ İÇİN’

Ticaret Odası’nda büyük bir çekişmeye sahne olan Başkanlık seçimlerinde dün akşam şok bir gelişme yaşandı. 26 yıldır odanın başkanlığını yürüten Ekrem Demirtaş, saat 20.56’da tüm basına geçilen açıklamada adaylıktan çekildiğini ve görevinden ayrıldığını duyurdu. Başkan Demirtaş yaptığı açıklamada “1992 yılından bu yana 26 yıl aralıksız Başkanlığını yaptığım Odamın, huzurlu bir çalışma dönemi geçirmesi için tüm görevlerimden ayrılarak veda ediyorum. Bugüne kadar desteğini eksik etmeyen Basın Mensuplarımıza, Yöneticilerine, Yönetim ve Meclislerde görev yapan Ticaret Odamız mensuplarına ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Şok açıklama İzmir İş dünyasında bomba etkisi yaratırken, son dakikada başka bir adayın çıkmaması durumunda Mahmut Özgener’in tek aday olarak seçimlere gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.